Classy NB

29.02.2012 by george

Pokud chcete v Evropě najít s citem upravené Miaty, Norsko se zdá být správnou volbou. Po představení jednoho NA tu máme NB ze stejných končin.

If you’re looking for a classy Miata in Europe, Norway seems to be the best choice. Following the NA featured some time ago comes NB from the same part of the world.

Ještě před tím, než si Andre koupil NB měl postavenou okruhovou mrkačku. Po prodeji ale začal znovu toužit po roadsteru, ale tentokrát se rozhodl pro druhou generaci a to kamarádovu, která už měla nainstalovaný coldside kompresor od firmy FFS.

Andre had a track inspired NA before he bought his NB. But the lust for roadsters came back shortly after he sold it and he decided to go with a second gen. miata with FFS coldside supercharger from his friend.

Jeho cílem bylo auto postavit k obrazu starých anglických automobilů jako je Lotus nebo MG s trochou japonského vlivu. Úpravy tohoto auta jsou jemné a vkusné. Seriový vzhled doplnil o přední lip Garage Vary, OEM malé prahové nástavce a zástěrky, hardtop v bílé barvě, zátku nádrže Zoom eng. a víko kufru Autokonexion.

His goal was to build a car inspired by old English cars like Lotus or MG with a Japanese touch. Modifications are simple and nice. The factory look was improved with GV front lip, small OEM sideskirts and mudflaps, marble white hardtop, Zoom eng. fuel lip and Autokonexion trunk lid.

Kola jsou Compomotive ML v romzěru 15×8 et10 obuté do gum Yokohama S Drive v rozměru 195/50. Sériový podvozek byl vyměněn za coilovery Stance GR+ s pružinami Swift (8/10kg)

Wheels are Compomotive ML in 15×8″ et10 with 195/50 Yokohama S Drives. The stock suspension was replaced by Stance GR+ coilovers with Swift springs (8/10kg)

V motorovém prostoru můžete vidět kompresor MP62, nerezové svody Maxim Works. Vnitřek motoru je bez úprav, vyměněná je pouze spojka a setrvačník. O řízení motoru se stará PC-Pro jednotka.

In the engine bay, you can see an MP62 coldside supercharger and stainless steel Maxim Works header. Engine is internaly stock, only the clutch and flywheel were changed and it’s managed by PC-Pro piggyback.

Spec:
-1999 mod NB8C (Brilliant black)
-OEM Small side skirts&rear mudflaps (tupperware)
-Sunfast Canvas Zipperless Top from Robbins
-Red tinted rear lights
-Autokonexion fibreglass trunk (ducktail)
-Garage Vary front air dam
-Fuel Lid from ZOOM Engineering
-Euro styled brake lamp from ZOOM Engineering underneath the bumper.
-Engine oil cap from Nilex (M2-1002 replica)
-Valvecover painted in BRG color
-Plugcover in carbonfibre from Jet Stream

-Org. Torsen® Limited slip differential
-Stance GR+ coilovers (11.5/11.7 daily ridehight )
-Swift Metric Coilover Springs (8/10kg)
-Racing Beat rear subframe brace
-10th edt. frontbrace
-Compomotive ML 15×8″ ET10
-LW AL-7075 lug nuts Aluminium (22g x 16stk)
-195/50/R15 Yokohama S Drive tires

-Org.engine running with a Coldside MP65 supercharger from fastforwardsuperchargers.com
-PC-Pro piggypack
-Fidanza flywheel (8.3 Lbs=3.5kg isch)
-SPEC typ2 clutch (275torq)
-4-2-1 header from MaximWorks (SS)
-RoadsterSport midpipe (SS)
-RoadserSport 3 muffler (SS)

-Gauge faces from ArtWorks Dewa (vers. NBS-R)
-Q.release bell and hub from WorksBell
-Nardi steeringweel
-Nardi wooden gear
-Lotus Elise seats in red leader (mounted on org.frame)
-Pioneer AVIX X3 (DVD,Navi, Bluetooth, GPS, Ipod…)